Gyál, Felsőpakony

a Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda kínálatában szereplő gyáli családi házak, felsőpakonyi családi házak ideális környezete

Gyál hangulatos, szép város Pest megyében, a budapesti agglomerációhoz tartozik, a Gyáli kistérség központja. A millennium idején még csak néhány száz főt számláló község volt, kis falu. Gyál város területe már a XIII. század végén lakott térség volt, erről tanúskodik egy 1293-ból származó okirat is. III. Endre királyunk döntése szerint, ekkor Gayul-nak nevezték el a települést.
A falu az 1500-as években gyakorlatilag puszta volt; a török hódoltság után Alsónémedihez csatolták. Gyál a Rákóczi-szabadságharc bukása után a Károlyi család tulajdonába került. A XIX. század végén Gyál környéke, Pest-Buda fejlődésével együtt felértékelődött, mert itt volt a főváros irányába az alföldi szarvasmarha felhajtás útvonalának egyik utolsó állomása.
A környék hatalmas kiterjedésű homokvidékeire szőlőültetvényeket telepítettek, ez a fejlődés következő szakaszát jelentette. Gyál a második világháborút követő önállóvá válásig kalandos időket élt át de ezért is dinamikusan fejlődött és mindig kedvező lakókörnyéknek számított. A nagyarányú parcellázások következtében, a huszadik század első felében nőtt több ezresre Gyál lakossága. Az uradalmi cselédség mellett ebben az időben a fővárosból kikívánkozó, nyugalomra vágyó polgárok is Gyálra költöztek, ami a gyáli házak, családi házak, vidéki polgári házak első igazán maradandó példáit eredményezte, meghatározva a mai városkép alapját. Jó levegő, ligetes táj jellemzi Gyál várost, strandfürdők, vendéglők és kultúrház szolgálja a hangulatos település lakóinak kényelmét, szórakozását.
A hetvenes évektől kezdődően a foglalkoztatási lehetőségek jelentősen bővültek, dinamikus gazdasági fejlődés jellemezte a nagyközségi rangot elért Gyált, s ekkor vált meghatározóvá egyes ipari üzemek Budapestről történő kitelepülése is, ami gyakorlatilag „helybe hozta a munkát” Gyál lakóinak. A folyamat jelentősen növelte Gyál fontossági szerepét is a térségben. Gyál és a környék dinamikus fejlődésének, ma is szilárd alapját képezik az akkor betelepült üzemek, emellett időközben lényeges minőségi változások is történtek Gyál térségében. A gyáli családi házak hamar felvették a mai modern kritériumoknak megfelelő formát, sorra épültek kiváló minőségű, modern gyáli házak, családi házak. A kilencvenes évek elejétől megjelentek Gyál térségében a nemzetgazdasági szinten is jelentős beruházások: az autópályák közelsége miatt Gyálra települtek nagyobb üzemek, logisztikai központok is.

1997. július 1-jén a Köztársasági Elnök várossá nyilvánította Gyál települést. A várossá avatást minden évben Augusztus utolsó szombatján szabadtéri programokkal ünnepli Gyál lakossága.

Napjainkban már vállalkozók százai és gazdasági társaságok tevékenykednek az iparban Gyál térségében, melyek a kereskedelemben, szolgáltatások egyre szélesedő körét kínálják.

Lényegében, kiépült Gyál vonzáskörzetének lakosságát is kiszolgálni képes intézményhálózat: rangos zeneiskola működik Gyálon, sok szakközépiskola, nagy könyvtár, szakosított orvosi rendelők és egészségügyi központ, számos gyógyszertár szolgálja a gyáliak és környékiek érdekeit. Gyál térségében vízmű, csatornamű és hulladékkezelő vállalat működik. Gyál városában teljes a közművesítés, villany, gáz, ivóvíz, szennyvízelvezetés, telefon, internet terén az egész térség kitűnően ellátott.

Gyálon is megtalálható a területi okmányiroda és gyámhivatal. A közbiztonság erősítését magas szintű rendőrőrs és polgárőrség biztosítja, emellett önkéntes tűzoltó raj is készenlétben áll. Gyál a környező települések, a kistérség központja. Itt működik továbbá az egészségügyi ügyeleti szolgálat is, ahová a környező települések tartoznak. Az Orvosi Rendelő önálló intézmény, 1999 óta működik Gyálon, Városi Egészségügyi Központ néven, Gyál, József Attila utca 1. szám alatt. 

Gyál elsősorban a jó közlekedés és Budapest közelsége miatt népszerű. Kulturált települési környezet jellemzi, modern, városias infrastruktúra a nyolcvanas évektől kezdődően kialakult. A 90-es években ez a folyamat felgyorsult, a húszezres lélekszámú Gyál városát ma is dinamikus fejlődés jellemzi. Gyál vezetésének a polgárok által is támogatott célja egy komfortos, kertvárosi jellegű település kialakítása, fejlesztése,egy olyan településé, amely megadja a lehetőséget a teljes értékű, nyugodt vidéki életre. 

Iskolák Gyálon:

  • Ady Endre Általános Iskola,
  • Bartók Béla Általános Iskola,
  • Kodály Zoltán Zeneiskola,
  • Zrínyi Miklós Általános Iskola,
  • Eötvös József Általános Iskola és Közgazdasági Szakközépiskola.

Óvodák Gyálon:

  • Liliom Óvoda,
  • Tátika Óvoda,
  • Tulipán Óvoda.

Bölcsőde van.

Gyál egyéni, és közösségi közlekedési eszközökkel is könnyen megközelíthető.

Autóval Gyál az M5-ös autópályáról, a Gyáli letérő felől (21. km) közelíthető meg, Budapest felől a Pesti vagy a Nagykőrösi út felől érhető el, Vecsésről az M0-s új szakaszáról vagy a Vecsési út felől megközelíthető.

Gyál megközelítése tömegközlekedési eszközökkel:

Vasúttal a Budapest – Lajosmizse vonalon, autóbusszal a 55, 84E, 89E, 94E, 294E, 609 járatokkal. Ha Ön gyáli családi ház, házrész, Gyálon eladó ház vásárlását tervezi, nagyon jól jár ezzel a modern, dinamikusan fejlődő településsel. Új ház Gyálon is nagyon kedvező feltételekkel vásárolható, a Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda kiemelten foglalkozik új házak építtetésével, tervezésével, új ikerházak Gyálon kedvező támogatási feltételekkel elérhetőek cégünknél.

Felsőpakony csendes, kellemes község Pest megyében, Gyál vonzáskörzetéhez és Budapest külső vonzáskörzetéhez is tartozik. Felsőpakony nagyon jó infrastruktúrával rendelkező település. A felsőpakonyi családi ház kínálat nagyon jó választás, ha a város közelsége mellett a vidék nyugalmára vágyik. A Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda felsőpakonyi családi házak, házrészek eladásával is foglalkozik, napról napra nagyon jó Felsőpakonyban eladó családiház ajánlatokkal várjuk Önt. Illatos akác- és nyárfaerdők közt bújik meg Felsőpakony, múltja a honfoglalás előtti időkig nyúlik vissza, Pest megye legfiatalabb települései közé tartozik.
Felsőpakony egy igazi párezer lakosú zsáktelepülés, Budapest közvetlen közelében található. Felsőpakony szomszédságában Gyál, Vecsés és Üllő városok helyezkednek el. Felsőpakony vitalitását bizonyítja, hogy főnixként támad fel, újra és újra. A háborúk által lerombolt régi Felsőpakony helyén, újra virágzó község épült fel, napról-napra továbbfejlődik, tele élettel, akárcsak lakói. Egyre bővülő óvodát, iskolát és új játszóteret találhat itt. A felsőpakonyi eladó családi házak ideális választásnak bizonyulnak, Ön és családja is nagyon jól jár, ha Felsőpakonyban eladó családi ház mellett dönt. A Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda felsőpakonyi házrész, felsőpakonyi családi ház kínálata folyamatosan megújulva a legjobb lehetőségeket kínálja Önnek. Két szép és jellegzetes templom van Felsőpakonyban, tornyaikból a harangszó az itt élők összefogásának, hitének, szorgalmának és önzetlen tenni akarásának hangja.

A felsőpakonyi sportlehetőségek is kiválóak a szépen felújított sportpályán. Virágosak az utcák, kertek Felsőpakony utcáin. Az utak kiváló, rendszeresen karbantartott állapotban vannak, a parkok üdék és egyre szebbek, a felsőpakonyi kulturális és civil társadalmi élet egyre nagyobb szerephez jut, segítve a régi lakosok és az újonnan Felsőpakonyra betelepülők összekovácsolódását. Felsőpakony területén az eladó családi házak, házrészek mind jó ajánlatnak számítanak, érdemes weboldalunkon megtekintenie őket. Felsőpakony a fejlődés mellett sikeresen megőrizte a vidék valódi értékeit is, a csöndet szinte csak a rigófütty bontja meg, a reggelek és esték nagyon nyugodtak, csendesek. Az akácerdők mézes illata belengi egész Felsőpakonyt, a gyümölcsösök határozzák meg a táj arculatát és illatuk, látványuk, a gyümölcsök íze az év vagy részében nagyon sok örömet ad a helyieknek. Felsőpakony jóbarátként fogad mindenkit, békét és harmóniát sugárzó barátságos település, feltölt életenergiával.

Felsőpakony Pest megye középső részén, Budapest közigazgatási határától délkeleti irányban 15-20 km-re van, a Gyáli kistérségben. Felsőpakony fekvése és földrajzi elhelyezkedése infrastrukturális szempontból igen előnyös, mert az M5-ös és a M0 -s kereszteződésében található. Felsőpakony mellett Budapest- Lajosmizse vasútvonal fut.

Az utóbbi időben 3 ipari övezetet alakítottak ki Felsőpakony község határában, és hamarosan megtelepedtek az első vállalkozások is. Hasznos információ, hogy az iparűzési adó mértéke 1,5%, mely a környék településeihez képest a legalacsonyabb. A környező településeken minden esetben a 2 %-os maximum iparűzési adó az általános. Felsőpakony 20 éve számít önálló településnek, lélekszáma folyamatosan nő, amely 2009 decemberében 3400 fő volt. Családi házas lakóövezetnek számít, a felsőpakonyi eladó családi ház kínálat kiváló és általában jó vétel. A felsőpakonyi családi ház, házrész értékálló, maga a település jellemzői teszik ezt lehetővé. Felsőpakony közigazgatási területének 47%-át dús lombú erdő adja, nyugalmat, friss levegőt ad a település lakóinak, ezért Felsőpakony ideális a családi környezethez, tanuláshoz, munkához és pihenéshez. A felsőpakonyi családi ház, házrész befektetésnek is nagyon jó. Felsőpakony lakói barátságosak és segítőkészek. 

Felsőpakony területén az alapszintű egészségügyi ellátások biztosítottak. Lehetőség van kulturális, oktatási és sport tevékenységekre széles körben, Felsőpakony kicsiny volta ellenére, programokat szervez a település rendszeresen, szép természetes környezetben. A lakosság biztonságáról és Felsőpakony közbiztonságáról a szervezett polgárőrség gondoskodik, a település a rendőrségi statisztika alapján a legbiztonságosabb Pest megyében.

Felsőpakony sikeres non-profit civilszervezeteinek működése nagyon fontos, tevékenységükkel hozzájárulnak az igényes, élhető környezet kialakításához. Felsőpakony a közművesítés és infrastruktúra szempontjából Pest megye egyik leginkább fejlett kistelepülése, ahol minden út rendszeresen karbantartott aszfaltburkolattal van ellátva és az utak mellett csapadékvíz-elvezető árkok is kialakításra kerültek. Alapfokú intézményrendszerrel van ellátva a kistelepülés. A boltok, üzletek a kistelepülés átlagos hétköznapi igényeit elégítik ki. Szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztenek Felsőpakonyban. A felsőpakonyi vállalkozások típusai változatosak, a falu ipari területekkel is rendelkezik.

Felsőpakony zsákfalu, az autópályáról közvetlen lehajtója nincs. Teljesen nyugodt, biztonságos környék. Van óvoda és iskola, könyvtár, művelődési ház, közösségi ház, könyvtár, posta, takarékszövetkezet, orvos, fogorvos, állatorvos, gyógyszertár, sportpálya. Aszfaltozott utcák, rendezett családi házak vannak Felaőpakonyban. A kistelepülés egyre jobban bővül és fejlődik és határai egyre inkább terjeszednek a sok új építésű, szebbnél-szebb ház miatt, a felsőpakonyi eladó családi ház kínálatban nagyon sok lehetőség van. Sok kisgyermekes család lakik itt, Felsőpakonyra jellemző a fiatalság jelenléte általában. A jó levegő a falut körbeölelő erdőnek köszönhető.

Kellemes séták és kirándulások, kerékpártúrák tehetőek a környéken. A falutól 5 km-re található Gyál, ahol kicsi és nagyobb üzletek és piac található, valamint az Egészségügyi Központ is elérhető ott. Bevásárló központ a környéken 10-20 km-en belül van: először a Ferihegy Market Centrál, másodszor az M0-s autóúton megközelítve a maglódi Auchan és az M5-ös autópálya mellett található soroksári bevásárlóközpont nyújt több nagy üzletével (Tesco, Média Markt, Decathlon, Auchan, Kika, Electro World, BricoStore, DM, Yisk) színvonalas és széles kínálatot.

Felsőpakony közlekedése, tömegközlekedési eszközökkel: 

vonattal a Lajosmizsei vonalon Kőbánya-Kispest fél óra alatt, a Nyugati pályaudvar 45 perc alatt elérhető.

Autóval, a főváros felől az M5 autópálya bevezető szakasza, majd az M0-s autóút Gyál-Pestszentimrei lehajtójától nagyjából csak 5 perc!

Tehát ha Ön a főváros vonzáskörzetében, ám csendes, nyugodt, tiszta levegőjű környezetben szeretne élni, vagy gyermekeit ilyen környezetben szeretné nevelni, Önnek ideális választás Felsőpakony, a Felsőpakonyban eladó családi ház kínálat, eladó házrész, eladó társasházak Felsőpakony területén elérhetőek a Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda kínálatában.

A budapesti agglomeráció a fővárosban dolgozó embernek lehetőséget kínál arra, hogy munkahelye megtartásával, jó levegőjű, kertes családi házban élhessen aktív, egészséges életet, emellett pedig a vidékről a fővárosba költözni szándékozók számára, munkahely, karrier érdekében is nagyon jó választás Felsőpakony. Találja meg az Önnek legmegfelelőbb otthont a Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda felsőpakonyi eladó családi ház, eladó házrész kínálatából!

Felsőpakony 30 km-es nyugodt, természeti környezetében több horgásztó, pihenőhely is van, többek között Alsónémedi, Dunaraszti, Kiskunlacháza területén. A szomszédos település, Gyál város is egy élményfürdős szabadidő park építését tervezi. 100 hektáron alakítanak ki egy látványfürdőt, amelynek medencéihez a föld mélyén 1000 méterre található 30 °C -os termálvíz adja majd az egészséges vizet. Felsőpakony környezetében található egy 25 hektáros bányató is, itt vízi sportok űzésére lehet kiváló programokat szervezni, vitorlázók, szörfösök használhatják.
A tó körül szálloda, éttermek, apartman házak épülnek, ezek a tervezett beruházások pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a környéken található családi házak, házrészek, a Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda kínálatában szereplő gyáli családi ház, vecsési eladó családi ház, felsőpakonyi családi ház, házrész ajánlatok értékálló, sőt értékükben növekedő befektetést jelentsenek. Mindezekre tekintettel a Tatár Ingatlan gyáli ingatlanközvetítő iroda családi ház kínálatából bármelyik Gyálon eladó családi ház, Vecsésen eladó családi ház, Felsőpakonyban eladó családi ház beruházási célú vásárlásra is alkalmas.

Összehasonlítás